Kulinarne dziedzictwo w potrawach wigilijnych [fotorelacja]

Wyniki konkursu

Kategoria „Potrawy rybne”:

I miejsce – Ewa Pachówka za potrawę Śledź po kapitańsku

img_8167
II miejsce – Urszula i Zenon Kober za potrawę Ryba po grecku
III miejsce – Agnieszka Szeląg za potrawę Śledź z ziołami

Kategoria „Potrawy mączne, z kapusty, zupy, sałatki”

I miejsce – Koło Ludowe Tymienianki” za Pierogi z kapustą i pieczarkami

img_7995
II miejsce – Grażyna i Bogdan Kostrzewa za potrawę Barszcz czerwony z uszkami
III miejsce – Eugenia Imbiorowska za potrawę Paszteciki z kapustą i grzybami

Kategoria „Wypieki świąteczne, desery”

I miejsce – Ewa Komorowska za potrawę Tort makowy

img_8099
II miejsce – Beaty Łanowy za potrawę Jabłecznik
III miejsce – Środowiskowy Dom Samopomocy za potrawę Sernik

Potrawy

Sala