Kulinarne dziedzictwo w potrawach wigilijnych [fotorelacja]
Wyniki konkursu
Kategoria “Potrawy rybne”:
I miejsce – Ewa Pachówka za potrawę Śledź po kapitańsku
II miejsce – Urszula i Zenon Kober za potrawę Ryba po grecku
III miejsce – Agnieszka Szeląg za potrawę Śledź z ziołami
Kategoria “Potrawy mączne, z kapusty, zupy, sałatki”
I miejsce – Koło Ludowe Tymienianki” za Pierogi z kapustą i pieczarkami
II miejsce – Grażyna i Bogdan Kostrzewa za potrawę Barszcz czerwony z uszkami
III miejsce – Eugenia Imbiorowska za potrawę Paszteciki z kapustą i grzybami
Kategoria “Wypieki świąteczne, desery”
I miejsce – Ewa Komorowska za potrawę Tort makowy
II miejsce – Beaty Łanowy za potrawę Jabłecznik
III miejsce – Środowiskowy Dom Samopomocy za potrawę Sernik
Potrawy
Sala